Hulp voor slachtoffers overstromingen Pakistan

Project
De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood is vorige week snel gestart met noodhulp voor de slachtoffers van overstromingen in Pakistan. De eerste voorlopige hulp wordt gestuurd naar vrouwelijke religieuzen die steun verlenen aan...
20100809pakistan01

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood is vorige week snel gestart met noodhulp voor de slachtoffers van overstromingen in Pakistan. De eerste voorlopige hulp wordt gestuurd naar vrouwelijke religieuzen die steun verlenen aan slachtoffers in de noordelijke stad Nowshera, een van de ergst getroffen gebieden. De eerste rapporten die binnenkwamen bij Kerk in Nood beschrijven hoeveel mensen in het gebied tussen Rawalpindi en Peshawar overleden doordat hele dorpen werden weggevaagd door de overstromingen van vorig weekend.

De €15.000 eerste hulpbedragen van Kerk in Nood, waartoe vorige week vrijdag werd besloten, zullen worden besteed aan voedsel, bedden en klederen voor de slachtoffers die worden gesteund door de Missionarissen van Sint Thomas de Apostel (MST). In een boodschap aan de internationale hulporganisatie gaf pater Tom Rafferty, parochiepriester in Nowshera, een opsomming van medicijnen waar grote behoefte aan is om een uitbraak van malaria, dysenterie, schurft en andere ziektes als cholera te voorkomen.

Overlevenden

De Mill Hill Missionaris schreef: "De roepen om hulp vanuit Nowshera worden met de dag wanhopiger. Het aanbod van Kerk in Nood wekt hoop dat er zo snel mogelijk hulp komt." Ook schreef hij "de overstromingen hebben veel doden gekost; hele dorpen zijn verdwenen en er is grote schade aan eigendommen en infrastructuur." Tevens maakte hij melding van het wonderbaarlijke overleven van 1500 christenen in het gebied. "Wij en onze mensen zijn God zij dank aan de ramp ontkomen omdat allen geëvacueerd konden worden naar katholieke en protestantse scholen in Nowshera en Risalpur.

Met deze hevigste moessonregens in 80 jaar zijn volgens schatting 1600 mensen omgekomen door overstroming. Zo’n 4,5 miljoen Pakistani zijn door het hoog water getroffen. De plaatselijke afdeling van Kerk in Nood houdt de situatie nauwgezet in de gaten en hoopt zo snel mogelijk meer hulp te kunnen sturen. (bron: ACN)

Projectcode: 328-00-95

Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.