Hulp voor een kerk voor de parochie van Deomali

Project
De parochie van Deomali in de staat Arunachal Pradesh in het noordoosten van India is een tamelijk jonge parochie. De parochie werd 11 jaar geleden opgericht en ligt zo'n 120 km van het centrum van het bisdom in de stad Miao. Het is een bergachtig onderon

De parochie van Deomali in de staat Arunachal Pradesh in het noordoosten van India is een tamelijk jonge parochie. De parochie werd 11 jaar geleden opgericht en ligt zo’n 120 km van het centrum van het bisdom in de stad Miao. Het is een bergachtig onderontwikkelde regio, waar vooral leden van de Nokte-stam wonen, een etnisch bergvolk dat nog weinig van de moderne ontwikkeling heeft gezien. De mensen leven vooral van landbouw voor eigen gebruik en van de jacht.

Hun grootste probleem is de enorme afstand tot rivieren en waterbronnen. Door het gebrek aan water kunnen de mensen zichzelf en hun kleren nauwelijks wassen. Desondanks is de missie tamelijk succesvol.

Tot nu toe kwam de gemeenschap voor de liturgie samen in een eenvoudige bamboe-kapel. Omdat er steeds meer mensen zich tot het christendom bekeren meent de parochiepriester, pater José Oonnukallel dat de tijd gekomen is om een permanentere kerk te bouwen.

De gemeenschap zal een stuk land beschikbaar stellen en zal ook meehelpen aan de bouw van de kerk. De kosten voor de materialen kunnen de mensen echter niet dragen. Pater José vraagt daarom, gesteund door bisschop George Pallipparambil van Miao, aan Kerk in Nood om steun.

Wij hebben hem € 18.000 toegezegd. Helpt u mee?