Honderden Christelijke meisjes ontvoerd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Sinds de revolutie in Egypte begon in januari 2011 zijn meer dan 500 meisjes in het land ontvoerd. Het gaat om meisje van ongeveer 12-14 jaar. Sommige lokale bronnen geven aan ...
20130422egypte

Sinds de revolutie in Egypte begon in januari 2011 zijn meer dan 500 meisjes in het land ontvoerd. Het gaat om meisje van ongeveer 12-14 jaar. Sommige lokale bronnen geven aan dat zij met name door salafisten opgepakt zijn, een radicale tak van de islam, die hen dwingen zich te bekeren tot de islam en vervolgens een islamitische man te huwen. De goed gedocumenteerde gevallen van ontvoering zijn geregistreerd door de non-gouvernementele Christelijke organisatie Association of Victims of Abduction and Enforced Disappearance (AVAED). De organisatie zegt ervan uit te gaan dat salafistische sjeiks achter vrijwel alle ontvoeringen zitten en dat ze daarbij gesteund worden door regeringsfunctionarissen.

Uit zicht

"In elke Egyptische provincie is er een vereniging van salafisten die zich bezig houden met ontvoeren van christelijke meisjes. Ze hebben op verschillende plaatsen huizen waar ze de meisjes vasthouden. Al wij de politie laten weten waar de meisjes zijn, informeren die de salafisten, die ze vervolgens naar een andere plaats brengen zodat ze uit het zicht raken", zegt de stichter van AVAED, Ebram Louis, in een verklaring. Een vorig jaar gepubliceerd rapport wierp licht het op het toenemen van ontvoeringen en gedwongen bekeringen van Kopten in Egypte na de opstand tegen president Hosni Mubarak in 2011. Het rapport met de titel "Tell My Mother I Miss Her", samengesteld door Christian Solidarity International (CSI) stelt dat "Koptische vrouwen en meisjes op bedrieglijke wijze gelokt of ontvoerd worden om met een islamitische man te trouwen" en daarna gedwongen hun geloof af te zweren en zich te bekeren tot de islam. Deze acties gaan meestal gepaard met bedriegingen of zelf fysiek geweld.

Bron: Christian Post
Foto: Freethought Nation