Honderdduizenden tekenen petitie voor vrijlating Asia Bibi

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan een half miljoen mensen hebben een petitie ondertekend voor de vrijlating van de in Pakistan wegens blasfemie ter dood veroordeelde christelijke moeder van vijf kinderen, Asia Bibi. Afgelopen vrijdagmiddag ...
20150331Asiabibi01

Meer dan een half miljoen mensen hebben een petitie ondertekend voor de vrijlating van de in Pakistan wegens blasfemie ter dood veroordeelde christelijke moeder van vijf kinderen, Asia Bibi. Afgelopen vrijdagmiddag steunden 572.742 mensen het door de Engelse Emily Clarke gestarte initiatief. In de petitie #saveAsiaBibi wordt de Engelse premier David Cameron, minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond en de regering van Pakistan opgeroepen zich in te zetten voor de vrijlating van de christelijke vrouw.

De zaak van Asia Bibi heeft al vaker tot wereldwijd protest geleid. In juni 2009 werd ze na een discussie met collega’s gearresteerd en ter dood veroordeeld. Ze zou de profeet Mohammed beledigd hebben. Bibi ontkent dat gedaan te hebben. Op dit moment wordt door het hoogste gerechtshof het hoger beroep behandeld dat ingediend is tegen het oordeel. Het is de laatste instantie die de uitvoering van de doodstraf nog kan voorkomen. Tot nu toe bleven talrijke internationale verzoeken om intrekking van de staf zonder succes.

Bron: kath.net

Foto: lacittadella…