Hoger beroep Asia Bibi opnieuw uitgesteld

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De behandeling van het hoger beroep van de ter dood veroordeelde Pakistaanse Christin Asia Bibi is opnieuw uitgesteld. Dat meldt AsiaNews.
20140414_Pakistan1

De behandeling van het hoger beroep van de ter dood veroordeelde Pakistaanse Christin Asia Bibi is opnieuw uitgesteld. Dat meldt AsiaNews.

Asia Bibi, moeder van vijf kinderen, werd in 2010 ter dood veroordeeld wegens blasfemie. Zij wordt sindsdien om veiligheidsredenen in eenzame bewaring gehouden.

Verdaagd

Maandag besloten de rechters Sardar Tariq Masood en Abdul Sami Khan kort na het begin van het hoger beroep de zaak om onbekende redenen te verdagen. Het is de derde keer dat het proces is uitgesteld.

Volgens het Hooggerechtshof van Lahore zal deze week nog een nieuwe datum bekend worden gemaakt.

Rechters bedreigd

Al maanden hebben extremistische groeperingen de rechters bedreigd met als doel hen te dwingen om het doodvonnis tegen Bibi te bevestigen.

Toch blijven de advocaten van de vrouw erop vertrouwen dat het Hooggerechtshof het doodvonnis zal vernietigen en Asia Bibi vrijuit zal kunnen gaan.

Vasten en gebed

De afgelopen dagen hebben Pakistaanse christenen opgeroepen tot het houden van dagen van vasten en gebed voor het lot van Asia Bibi en Sawan Masih, die ook ter dood is veroordeeld wegens vermeende blasfemie.

Asia Bibi is inmiddels uitgegroeid tot een symbool van de strijd tegen de beruchte blasfemiewetten. Zowel de islamitische gouverneur van Punjab, Salman Taseer, als de katholieke minister voor minderheden Shahbaz Bhatti, werden beiden in 2011 vermoord omdat zij het voor de vrouw opnamen.

Bron en foto: AsiaNews