Hindoes vallen christenen aan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Hindoeïstische extremisten hebben afgelopen weekeinde bij twee verschillende incidenten in India Christenen €¦
20111115india01

Hindoeïstische extremisten hebben afgelopen weekeinde bij twee verschillende incidenten in India Christenen aangevallen. Dat meldt AsiaNews.

Leden van een extremistische groep vielen zondag in Arkalgud, in de deelstaat Karnataka, binnen tijdens een protestantse zondagsviering. Daarbij werd een Bijbel verscheurd. De gealarmeerde politie arresteerde zowel de dominee als drie kerkgangers.

Leden van dezelfde groep vielen zaterdag een groepje Christenen aan die na een viering op de bus stonden te wachten. Daarbij werden twee mannen in elkaar geslagen. De aanvallers dwongen de twee mannen, drie vrouwen en een vierjarig kind naar het politiebureau te gaan, waar zij werden gearresteerd.

Na tussenkomst van de Wereldraad van Indiase Christenen werden de vrouwen en het kind vrijgelaten. Alle andere arrestanten zaten maandag nog vast.

De Wereldraadvoorzitter Sajan George beschuldigde de regerende nationalistisch-Hindoeïstische BJP ervan de Christelijke minderheid niet te beschermen en met de extremisten samen te spannen.

De aanvallen op de Christenen waren volgens hem gepland. Dit jaar zijn er in Karnataka veertig aanvallen op Christenen gemeld.

Bron: AsiaNews