Herstart Ministerie voor Religieuze Minderheden

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Islamabad is van plan het Pakistaans departement te reconstrueren dat religieuze minderheden beschermt. In de loop van een proces om grondwettelijke hervormingen door te voeren in Pakistan was het ministerie onlangs afgeschaft. Voorheen...
20110801pakistan01

Islamabad is van plan het Pakistaans departement te reconstrueren dat religieuze minderheden beschermt. In de loop van een proces om grondwettelijke hervormingen door te voeren in Pakistan was het ministerie onlangs afgeschaft. Voorheen stond Shahbaz Bhatti aan het hoofd van dit ministerie, totdat hij in maart door een groep moslimfundamentalisten werd vermoord. Nu zal het onder een nieuwe naam, ministerie van Nationale Harmonie, toevertrouwd worden aan de katholieke politicus Akram Gill. Ook zijn portefeuille is op federaal niveau. Bij een ontmoeting met jongeren heeft Gill de nieuwe generatie gevraagd "zich met meer energie" in te zetten voor een vreedzame wereld.

De Pakistaanse regering heeft drie nieuwe ministeries gecreëerd: Nationale Harmonie, Sociale voorzieningen en ontwikkeling, Professionele en Technische opleiding. De maatregel lijkt te zijn genomen na protesten van ministers die na de hervorming en decentralisatie geen portefeuille meer hadden. De minister van Harmonie zal steun krijgen van zes afdelingen en krijg als taak het bevorderen van vrede, tolerantie en meer solidariteit in de samenleving, met de nadruk op interreligieuze dialoog.

vredestichters

De nieuwe minister van de centrale partij Pakistan Muslim League ontmoette een groep jongeren in Khanspur (provincie Punjab). Hij drukte zijn gehoor op het hart tot meer betrokkenheid bij en een actieve rol in het ontwikkelen van en betere samenleving. Gill riep de nieuw generatie op vredestichters te zijn, meer tolerantie te bevorderen en te werken aan harmonie en interreligieuze dialoog op school. "De regering en de burgerlijker samenleving," concludeerde hij, "moeten en centrale rol spelen in het samen promoten van harmonie en wederzijds respect tussen alle religies." (Bron: AsiaNews)