fbpx

Heropbouw 2 door cycloon verwoeste dorpskapellen

Project
In Januari 2017 werd de kuststreek van Mozambique getroffen door een verwoestende cycloon. Nu veel huizen zijn hersteld, hoopt pater Antonio dat twee dorpskapellen kunnen worden herbouwd.
ACN-20180516-71196-Mozambique-herbouw-kapel

De vijf dagen aanhoudende tropische storm veroorzaakte zware regenval en verwoestte grote delen van het platteland in de kustprovincie van het land in het zuidoosten van Afrika; een van de armste gebieden van de wereld. Duizenden huizen werden verwoest en ontelbaar veel mensen dakloos.

Veel eigendommen van de Katholieke Kerk leden ook zware schade, met name in de missiepost van de parochie Natia-Natete in het bisdom Nacala. Deze parochie bestrijkt een uitgebreid en arm plattelandsgebied. De parochie omvat niet minder dan 120 buitenposten, ieder met een eigen bescheiden kapel, waar de gelovigen samenkomen voor gebed en catechese. Meer dan de helft van de kapellen is door de cycloon van de aarde weggevaagd. Tot grote bedroefdheid van de gelovigen in deze dorpen. Pater Antonio Gasolina heeft Kerk in Nood om hulp gevraagd bij de bouw van twee van de meest afgelegen en ontoegankelijke dorpen in zijn gebied.

De lokale gelovigen hebben naar vermogen een bescheiden bijdrage geleverd aan de herbouw. De parochie heeft echter hulp nodig om de bouwmaterialen te betalen. Draagt u een steentje bij om de benodigde € 15.000 bij elkaar te krijgen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code 139-01-19. Bij voorbaat dank!