fbpx

Help mee een klooster om te bouwen tot pre-seminarie!

Project
Het bisdom Santa Clara ligt in Centraal-Cuba en heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de promotie van religieuze roepingen. Dat werpt nu zijn vruchten af. Er studeren negen jonge mannen aan het seminarie in Havana, zeven mannen studeren voor priest
ACN-20140203-04792

Het bisdom Santa Clara ligt in Centraal-Cuba en heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de promotie van religieuze roepingen. Dat werpt nu zijn vruchten af. Er studeren negen jonge mannen aan het seminarie in Havana, zeven mannen studeren voor priester via een religieuze congregatie, en acht vrouwen volgen een opleiding als novice.

Verbouwing
In Placetas staat een klein gebouw van het bisdom. Dit is een voormalig klooster dat aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd. Het bisdom heeft het gebouw in gebruik voor pastoraal werk, maar bisschop Arturo Ganzález Amador zou een deel van het pand graag in een ‘pre-seminarie’ willen veranderen.

Roeping
Met de verbouwing van het klooster kan de bisschop 10 studenten de kans bieden om hun roeping te ontdekken en de mogelijkheid te overwegen om priester te worden. De kosten voor deze verbouwing zijn echter te groot voor het bisdom om zelf te dragen. Bisschop Ganzález vraagt daarom onze hulp.

Kerk in Nood ziet het belang in van dit project en heeft € 50.000,- toegezegd. Wilt u meehelpen om de verbouwing te realiseren?