Heilige plaatsen Jeruzalem besmeurd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het hoofd van de Franciscaanse be- heerders van de heilige plaatsen in het Heilig Land heeft de Israëli- sche president Shimon Peres gevraagd stappen te zetten tegen aanvallen op...
20120228Jeruzalem01

Het hoofd van de Franciscaanse beheerders van de heilige plaatsen in het Heilig Land heeft een beroep gedaan op de Israëlische president Shimon Peres stappen te zetten tegen aanvallen op christelijke Heilige plaatsen in Jeruzalem. Pater Pierbattista Pizzaballa verwees in zijn brief, die hij zondag aan president Peres stuurde, op de met graffiti aangebrachte leuzen "dood aan de Christenen" en "we zullen jullie kruisigen" op de muren van de Baptisten Kerk in Jeruzalem en gelijkluidende haatteksten op een Grieks-orthodox klooster in de stad.

Pizzaballa schreef dat hier "grenzen waren overschreden die niet overschreden mogen worden" en vroeg Peres om hulp om "dit gevaarlijk verschijnsel" uit te roeien. Vermoed wordt dat de antichristelijke graffiti het werk is van Joodse extremisten. Ze zouden verschillende doelen hebben aangevallen zoals heilige plaatsen voor Christenen en moslims. Ook brachten ze schade toe aan militair geschut van het Israëlische leger om te protesteren tegen de in hun ogen anti-kolonisten positie van de regering.

Voorkomen

Het bureau van Peres liet weten dat de president de oproep van Pizzabala "erg serieus" nam en dat hij zich persoonlijk voor de zaak zou inzetten. Top adviseurs van de overheid zouden volgens het bureau al contact hebben opgenomen met Pizzaballa en werkten samen met de autoriteiten van de gemeente Jeruzalem en nationale ministeries om verder geweld tegen Christelijke heiligdommen te voorkomen.

 

Bron: CWN/AP

Foto: home.hccnet.nl