Hardlopen voor kinderen uit Syrië

Project
ACN-20161004-46775

Op 12 maart lopen Kerk in Nood medewerkers Marjolijne Koomen en Dennis Peters en vrijwilligers Ton Delisse, Marco de Jonge, Patrick Kager, André Dieduksman en kapelaan Boris Plavcic de halve marathon tijdens de City Pier City loop in Den Haag/Scheveningen. Hun doel: geld inzamelen voor kinderen in Syrië.  De projecten die zij ermee steunen hebben we afgelopen winter al eerder aanbevolen. Heeft u ze gemist? Dan staan ze hier nogmaals op een rijtje:

€ 10 Inenting tegen kinderziekten
Veel vluchtelingen uit Syrië zoeken hun toevlucht in omliggende landen. De zusters van de Goede Herder in Beiroet geven medische zorg in een kleine kliniek in een arme buitenwijk aan zo’n 18.000 vluchtelingen. Voor € 10 krijgt een kind er een inenting tegen kinderziekten.

€ 55 Een overlevingspakket
Voor € 55 kunnen vrijwilligers van de Kerk in het bisdom Latakia een pakket uitdelen met bloem, rijst, suiker, noedels, olie en melkpoeder, zeep, tandpasta en shampoo. Voor de gezinnen is het een ware schat. Met één pakket kunnen ouders hun kinderen twee weken gewassen en met een gevulde maag naar bed brengen.

€ 100 Een warm onderkomen
In Latakia liggen veel dorpen 700 meter boven de zeespiegel. Vluchtelingen wonen er vaak in containers of hutten. Voor 600 gezinnen, die in het bijzonder kinderen en bejaarden moeten verzorgen, zijn de stookkosten niet te betalen. Met 100 euro komt een gezin de winter door.

Hoeveel wilt u elke maand bijdragen?