Haïti: 25.000 parochianen zonder electriciteit

Project
ACN-20151016haiti30492

Project in Haiti
De laatste anderhalf jaar heeft pastoor Stanley Fleurot elke avond in het donker gezeten. Want er is geen electriciteitsvoorziening in zijn nieuwe parochie van der H. Anna in Basse-Voldrogue. Feitelijk woont hij in een kleine hut, die in werkelijkheid meer lijkt op een schuurtje zonder ramen dan op iets dat voor menselijke bewoning zou moeten dienen. Voor nu moet hij het doen met een schraal gaslampje of een zonnelamp, die ook de enige verlichting biedt voor de viering van de H. Mis.

Nieuwe parochie
De parochie is erg arm. Ze ligt ongeveer 25 km verwijderd van de stad Jérémie en bedient ongeveer 25.000 mensen. Bisschop Joseph Gontrand Decoste is ervan overtuigd dat de lokale gemeenschap toch grote spirituele mogelijkheden in zich heeft. Daarom heeft hij hier een nieuwe parochie gesticht. Maar die staat nog in de kinderschoenen, en nu moet er een minimale infrastructuur voor worden gecreëerd.

Niet langer in het donker
De grootste behoefte nu is een kleine zonne-energieinstallatie, die ten minste kan voorzien in een geringe hoeveelheid elektriciteit. Wij zijn voornemens 2800 euro bij te dragen zodat pastoor Stanley en zijn parochianen niet langer meer in het donker hoeven te zitten.

Projectcode: 224-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood