Godsdienstvrijheid is topprioriteit voor kerkleiders in het Midden-Oosten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Godsdienstvrijheid staat hoog op de agenda van Katholieke bisschoppen en patriarchen van het Midden-Oosten die deze week bijeenkomen in Harissa, Libanon om...
20121210Midden-Oosten

Godsdienstvrijheid staat hoog op de agenda van Katholieke bisschoppen en patriarchen van het Midden-Oosten die deze week bijeenkomen in Harissa, Libanon om Ecclesia in Medio Oriente, de apostolische aansporing van paus Benedictus XVI, te bespreken. Het is een "road map" om het werk van de kerk in die regio te bespreken.

Maronitische patriarch Bechara Rai vertelde Radio Vaticaan dat de Kerk "het recht en de plicht van Christenen om deel te nemen aan het nationale leven in hun verschillende thuislanden en een volwaardig burgerschap te genieten, zal verdedigen zonder te worden behandeld als minderheden. We blijven, aandringen bij elke gelegenheid, over de noodzaak van vrijheid van geweten en de scheiding van religie en Staat."

"Echter, de vrijheid van godsdienst blijft een controversiële kwestie in veel Islamitische samenlevingen", zei de Maronitische patriarch. Terwijl de Kerk Moslims verwelkomt in de scholen en ziekenhuizen beheert door Katholieke instellingen, kent de islamitische wet dezelfde soort vrijheid niet toe aan Christenen.

Beperkingen op de vrijheid van godsdienst hebben een grote impact op de evangelisatie van de Kerk van de activiteiten, zei de Maronitische leider. "Omdat de vrijheid van geweten niet wordt herkend, zijn er vele geheime bekeringen tot het Christendom in Libanon en in de Arabische landen."

Bron: Catholic World News

Foto: The Guardian