Giften Kerk in Nood stabiel

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Kerk in Nood Nederland heeft vorig jaar 4,7 miljoen Euro aan giften ontvangen. Het bedrag aan reguliere giften is ten opzichte van 2012 licht gestegen...
20110902Nepal

Kerk in Nood Nederland heeft vorig jaar 4,7 miljoen Euro aan giften ontvangen. Dit bedrag is lager dan in 2012 doordat er toen enkele zeer grote giften en grote erfenissen zijn ontvangen. Het bedrag aan reguliere giften is ten opzichte van 2012 licht gestegen. Internationaal heeft Kerk in Nood ruim 88 miljoen Euro opgehaald. Dit is vergelijkbaar met het bedrag dat Kerk in Nood in 2012 heeft ontvangen. Dhr. Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, zegt hierover: "We zijn uitermate dankbaar dat onze donateurs het werk van Kerk in Nood blijven steunen en dat we in deze moeilijke tijden zo’n mooi resultaat hebben mogen halen. Hiermee hebben we in 147 landen 5420 keer bisschoppen, priesters, broeders en zusters kunnen ondersteunen in hun pastorale zorg."

Vorig jaar is er veel aandacht en hulp gegaan naar de door oorlog geteisterde landen in het Midden-Oosten en Afrika. In Syrië was de hulp aan vluchtelingen prioriteit voor Kerk in Nood. In 2013 heeft Kerk in Nood de kerk in Syrië, Jordanië, Libanon en Turkije met een bedrag van 2,5 miljoen Euro gesteund. Het grootste gedeelte hiervan is aan vluchtelingenhulp uitgegeven en een klein gedeelte aan andere pastorale projecten. In 2013 werd de Centraal Afrikaanse Republiek overspoeld door het geweld van de Seleka-beweging. Er zijn vele kerken, kloosters en huizen van Christenen verwoest. Door de gulle gaven van donateurs heeft Kerk in Nood bijna 500 duizend Euro kunnen geven aan de Kerk in dit land, om de vele slachtoffers op te kunnen vangen.

Gelukkig zijn er ook veel landen waar geen oorlog is en waar Kerk in Nood kan bijdragen aan de opbouw van de pastorale zorg. Zo hebben de donateurs van Kerk in Nood het mogelijk gemaakt om in Jaru in Zuid-Albanië een kleine kerk te bouwen voor de gelovigen. In Brazilië heeft Kerk in Nood de congregatie ‘Dochters van Onze Lieve Vrouw van de Calvarieberg’ kunnen helpen met een auto zodat ze aan de lokale indianen pastorale zorg kunnen geven. Ook heeft Kerk in Nood door de giften van donateurs een pastoraal programma in Nieuw-Guinea kunnen ondersteunen.

Het jaarverslag, jaaroverzicht en het Engelstalige ‘activities report’ van Kerk in Nood zijn te downloaden via www.kerkinnood.nl/jaarverslag.

Bron en foto: Kerk in Nood