Geweld tegen kerken in Maleisië gaat door

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Sinds vorige week vrijdag waren er zeven incidenten rond kerken. Het geweld tegen christelijke kerkgebouwen in Maleisië houdt aan. Afgelopen zondag werden opnieuw aanslagen gepleegd.
catholic-paper-allah-ruling-123009jpg-9cb87edc1ffa665a_large-200-x-138

Sinds vorige week vrijdag waren er zeven incidenten rond kerken.

Het geweld tegen christelijke kerkgebouwen in Maleisië houdt aan. Afgelopen zondag werden opnieuw aanslagen gepleegd. Onbekenden gooiden kerosinebommen naar twee katholieke kerken in Taiping. In Malakka bekladden onbekenden een baptistenkerk met zwarte verf. Op zaterdag werd een lutherse kerk in Kuala Lumpur het slachtoffer van brandstichting. Niemand raakte gewond bij de aanvallen, maar de materiële schade was aanzienlijk. De zondagsdiensten in de kerken van Maleisië vonden volgens berichten in de media onder politiebescherming plaats.

Sinds vorige week vrijdag waren er in totaal zeven incidenten rond kerken. De aanslagen staan volgens waarnemers in verband met de "Allah-uitspraak" van een Maleisische rechtbank die onder de islamitische meerderheid in het land voor consternatie heeft gezorgd. Het Hof had de katholieke krant The Herald toegestaan "God" met "Allah" te vertalen in het Maleis.

Bron: CNA