Gewapende moslims bedreigen Kopten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Een islamitische beweging die zichzelf "Brigade van moslims" noemt heeft zaterdag een verklaring uitgegeven waarin ze de Egyptische Koptische Christenen bedreigen en hen dwingen een ...
20130129egypte01

Een islamitische beweging die zichzelf "Brigade van moslims" noemt heeft zaterdag een verklaring uitgegeven waarin ze de Egyptische Koptische Christenen bedreigen en hen dwingen een speciale belasting te gaan betalen. "Egypte is een islamitisch land en zal bestuurd worden volgens de sharia," heet het.

De beweging bedreigde ook alle Egyptische media die "godsdienst en islamitische wetgeving bespotten" . Ook verklaarden ze een speciale lijst aan te leggen van journalisten en dat het voortdurend bespotten van de islam als resultaat zal hebben dat "hun bloed op de meest gruwelijke wijze zal worden vergoten". De beweging stelt dat ze opgericht is vanwege de strijd die beraamd wordt tegen het land en de plannen van vijanden van de islam, zowel in eigen land als daarbuiten.

De beweging beschuldigde de Kopten van het proberen te creëren van een "onafhankelijke Koptische staat", stelde het National Salvation Front verantwoordelijk voor het branden van Egypte en beschuldigde de zogenaamde corrupte media van het besmeuren van het image van moslims en islamitische regelgeving. Verder noemde de groep de jihad hun strijdmethode en verklaarde het Egyptische leger en de minister van Binnenlandse Zaken te zullen bestrijden als zij zich niet verzetten tegen "de Kopten en hun helpers". Laat de ongelovigen en de hypocrieten weten dat wij evenveel verlangen te sterven voor God als zij verlangen te leven.

Bron: brit.ly

Foto: socialv3.nadecom.nl