Getrouwd stel in Pakistan gedwongen te vertrekken

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In een Pakistaans dorp in de provincie Punjaab zijn christelijke families gedwongen weg te trekken omdat een christen met een moslim vrouw trouwde. De moslims omstoken in woede toen dit bekend werd en begonnen dreigementen te uiten. Het incident gebeurde.
20141128pakistan02

In een Pakistaans dorp in de provincie Punjaab zijn christelijke families gedwongen weg te trekken omdat een christen met een moslim vrouw trouwde. De moslims omstoken in woede toen dit bekend werd en begonnen dreigementen te uiten. Het incident gebeurde juist twee weken nadat een christelijk paar in brand gestoken was door een bende moslims. Het paar dat daar werkte, werd beschuldigd van blasfemie, waaraan zij zich niet schuldig gemaakt hadden. Aldus was Punjab opnieuw het toneel van een tragedie.

Abid Masih,een vriend van het paar, vertelde op 13 november tegen de persdienst van India dat de twee in oktober waren getrouwd . Toen de moslims dat hoorden eisten zij dat de jonge vrouw teruggestuurd moest worden of dat zij anders de gevolgen moesten dragen. De namen van de twee waren Shabab Masish en Ruksana Kosar en in de twintig. Ze wonen niet meer in het dorp waar de jonge vrouw was opgegroeid, maar in het district Khanewal, waar de man leefde. Nadat het nieuw van hun huwelijk bekend werd, vielen de moslims de familie en andere christenen in het dorp aan. De moslims eisten dat Ruksana onmiddellijk teruggestuurd moest worden, aangezien de sharia islamitische vrouwen verbiedt te trouwen met een man van een ander religie.

Abid hield de twee voor dat het beter voor hen zou zijn de zaak met hem door te praten. Daar wilde het paar niet op in gaan. Toen diende de vader van de jonge vrouw, Jamil Hussein, een klacht in bij de politie tegen Shabab en beschuldigde hem en twee van zijn familieleden van ontvoering. Ondertussen dreigde de hele islamitische gemeenschap de vader van Shabab en alle christenen van het dorp te doden. De verzoeken aan de lokale politie hen te helpen waren tevergeefs. Wel werden de negen christelijke families in Sahiwal (ongeveer 25 mensen) die nacht gedwongen te vluchten en hun woningen en baan op te geven. De onderzoeker van de politie, Muhammad Riyad, verdedigde zich door te verklaring "wij hebben niemand gearresteerd vanwege de gevoelige aard van deze zaak. We zullen geen verdere stappen zetten voordat er een diepgaand onderzoek heeft plaatsgevonden. " Mensenrechtenactivisten protesteerden tegen de gang van zaken. Ze herhaalden hun klacht dat "leden van de moslimgemeenschap immuun zijn voor elke vervolging, terwijl er een complete afwezigheid is van bescherming voor christenen".

Bron: Aleteia.org/ar

Foto: flickrhivemind.net