Gestraft wegen gebruik pagina koran in vuurwerk

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Pakistaanse Christenen en hun families vluchten voor hun leven nadat ze beschuldigd zijn van heiligschennis tegen de koran. De twee verklaren...
images

Pakistaanse Christenen en hun families vluchten voor hun leven nadat ze beschuldigd zijn van heiligschennis tegen de koran. De twee verklaren dat ze onschuldig zijn en vrezen voor hun leven. Arif Masih en Tariq Masih hebben een winkel in Thatta Faqirullah (Pakistan) waarin ze vuurwerk verkopen. Op 27oktober verkochten ze aan Muhammad Zahid vuurwerk voor zijn trouwdag. Toen een deel van het vuurwerk niet af ging openden ze het om te zien waarom het niet werkte. Ze ontdekten dat het poeder was opgeborgen in bladen die verzen uit de koran bevatten. Deze ontdekking bracht een schok teweeg bij het pas getrouwde stel en hun gasten, die onmiddellijk de winkel van de twee Christelijke mannen vernielden en hen naar de politie brachten.
Tariq Masih zei tegen AsiaNews: "Wij maken geen vuurwerk. We kopen het van een fabriek en we weten niet welk materiaal ze daarbij gebruiken. Bovendien zijn moslim eigenaar van deze fabrieken en er werken geen Christenen. We hebben de bladzijden van de koran niet eens aangeraakt. Het idee om deze bladzijden te gebruiken voor vuurwerk gaat alle fantasie te boven omdat we weten wat de consequenties zijn."

De mensen van Thatta Faqirullah geloofden de twee Christenen niet en riepen de politie op hen te arresteren en te straffen omdat ze de islam beledigd hadden. Sommige stadgenoten dreigden op te treden als de politie niets doet. Ze zeiden hen op te jagen en te doden.

Arif Masih en Tariq Masih ontvluchtten de stad met hun families omdat ze voor hun leven vreesden. Pater George James van het bisdom Sialkot stelt: "Dit is een droevig incident dat de arme verkopers worden gestraft voor iets dat ze niet hebben gedaan

Bron: AsiaNews
Foto: Dawn.com