Geredde Christelijke kinderen weer verdwenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De kinderen die gered waren uit Islamitisch trainingcentrum in Bangladesh zijn wederom verdwenen door mensenhandelaars.
20130405_bangladesh

International Christian Concern heeft ontdekt dat 11 van de 16 Christelijke kinderen die op 2 januari van Islamitische handelaren in Dhaka, Bangladesh gered waren weer zijn verdwenen. Bronnen in de Christelijke gemeenschap, alsmede de verslagen in de lokale kranten, melden dat ze denken dat de kinderen opnieuw werden verhandeld en naar madrassa’s, islamitische opleidingscentra, zijn gebracht. Waar ze waarschijnlijk zullen worden gedwongen om zich tot de islam te bekeren en de Koran te bestuderen.

Elf Christelijke kinderen, afkomstig uit het Rangamati district in Chittagong Hill Tracts, verdwenen voor de tweede keer eerder dit jaar nadat zij terug waren gegeven aan hun ouders. "We waren er ons niet van bewust dat ons kind zouden worden genomen naar een madrassa," vertelde een van de ouders tegen ICC. De kinderen, samen met vijf anderen, waren zij door de politie gered uit een madrassa in het Abuzor Giffari Moskee Complex in Dhaka. De kinderen waren maanden vermist. Ze werden kort na hun redding teruggestuurd naar hun ouders, maar de handelarenbedreigde de ouders voortdurend tot aan de recente verdwijning van de kinderen. Lokale overheden zeggen dat de kinderen waarschijnlijk weer werden verhandeld naar madrassa’s en zijn bang dat ze gedwongen zullen worden tot bekering tot de islam.

"De [leider] van de handelaren geeft een grote som geld aan de mensenhandelaars om met de kinderen naar de madrassa te gaan," zei een ICC-bron." Vanwege dit, bedreigden ze de ouders en namen ze hun kinderen nogmaals mee naar een madrassa. Het is allemaal omwille van grote sommen geld, en omdat de mensenhandelaars niet gestraft worden."

Minstens 141 kinderen zijn sinds juli 2012 uit madrassa’s gered, volgens ICC-bronnen. Ouders zijn niet in staat om bekende smokkelaars aan te klagen, onder wie Norbert Tripura en Binoy Tripura (geen familie). Dit is te wijten aan een gebrek aan financiering en angst voor represailles. Er zijn tot op heden geen arrestaties verricht. "De Tripura Christenen zijn erg arm en kunnen zich niet veroorloven om een zaak tegen de mensenhandelaars aan te spannen. Ze zijn ook bang om dit te doen. Indien de ouders het niet tot een zaak brengen, is de politie machteloos, "aldus een ICC-bron. "De handelaren krijgen geen straf van de rechtbanken. Omdat zij geen vrees voor straf hebben, zullen zij kinderen blijven verhandelen."

Corey Bailey, de regiomanager van ICC voor Azië zei: "De kinderen in deze gevallen zijn het slachtoffer van mensenhandel vanwege hun Christelijk geloof en economische status. Eenmaal verhandeld, worden de kinderen gedwongen zich te bekeren tot de islam en de opleiding tot ‘zelfmoord brigade’ begint. Het kopen en verkopen van de mens voor enig doel is weerzinwekkend en illegaal volgens het internationaal recht. De smokkelaars moeten worden berecht en niet langer worden toegestaan om straffeloos te werken. In Bangladesh zouden onderwijs en kansen voor de Christelijke minderheid een hogere prioriteit voor de overheid moeten zijn om ervoor te zorgen dat dit soort situaties niet meer voorkomen."

Bron: International Christian Concern (ICC), van persecution.org

Bron foto: Christiannews.net