fbpx

Gerechtshof: "Masih (14) gedwongen bekeerd"

donderdag, 11 april 2019
Nieuws
Het Hooggerechtshof van Lahore in Pakistan oordeelde woensdag dat de christelijke Masih terug mag naar haar ouders nadat ze was ontvoerd, bekeerd en uitgehuwelijkt aan een Moslim.

 

Volgens een ‘bekeringscertificaat’, dat werd bemachtigd door Dawn, had Masih zich ‘bereidwillig’ tot de Islam bekeerd op 20 februari 2019 en haar naam veranderd in Ayesha. Het meisje verklaarde voor de rechtbank echter dat ze was ontvoerd, verkocht, met geweld bekeerd en vervolgens onder dreiging van geweld moest trouwen met een moslim. Ze vertelde de rechtbank dat ze bij haar ouders wilde wonen.

Rechter Tariq Saleem Shaikh gaf aan het einde van de zitting, waarbij ook de vader van het meisje en het meisje zelf gehoord werden, dat het meisje aan de ouderlijke macht teruggegeven moest worden. Vader Javed Masih uit Faisalabad had een bezwaar ingediend tegen de illegale opsluiting van zijn 14-jarige dochter.

In Pakistan zijn de consequenties van een ‘geldige’ bekering groot voor christelijke vrouwen, omdat Moslim vrouwen niet met niet-Moslims mogen trouwen. In het verleden zijn zelfs gehuwde christelijke vrouwen ontvoerd en bekeerd, waarna zij officiëel niet langer getrouwd waren met hun christelijke echtgenoten.

Bron: www.dawn.com