fbpx

Gegijzelde priester Marawi jarig

dinsdag, 01 augustus 2017
Nieuws
Pr. Teresito Soganub, de Filippijnse priester die gevangen wordt gehouden in Marawi, is vandaag 57 geworden. Er is nog altijd veel onzekerheid omtrent het lot van de pater terwijl de strijd om de stad op Mindanao doorgaat.
20170801-Filipijnen-Familie-van-priester-Soganub

Pr. Soganub en diverse pastoraal werkers werden op 23 mei ontvoerd tijdens de aanval op de stad van Marawi. Eerder vandaag bidden vrienden en familieleden van pater Soganub bidden voor zijn veiligheid. "Voor zijn verjaardag, bid ik dat mijn broer evenals de andere gijzelaars gemoedsrust vinden in het midden van de oorlog," zei Marilyn Soganub-Ginnivan, de zuster van de priester. "Ik bid dat hij en de andere gevangenen veilig en wel worden vrijgelaten," voegde ze eraan toe. "Het gebed is het beste cadeau dat ik hem kan bieden."

Marilyn zei dat de familie zich wat het lot van priester Soganub verlaat op de "goddelijke voorzienigheid. "Ik geloof dat … hij bereid is zijn leven op te offeren voor een missie om de andere gijzelaars te helpen sterker te worden en geloof te hebben in God." Familie en vrienden komen sinds zijn ontvoering dagelijks samen om te bidden.

Volgens bisschop Edwin de la Pena van Marawi heeft een voormalige gijzelaar, die recent is ontsnapt bij botsingen tussen veiligheidsdiensten en de terroristen, gemeld dat pater Soganub nog in leven is. Een woordvoerder van het leger stelt echter dat het lot van de priester "onzeker is geworden." Op 31 juli meldde minister van Defensie Delfin Lorenzana dat de terroristen gijzelaars als schild gebruiken en dat zij nog steeds zo’n 30 gijzelaars in handen hebben. Het leger blijft Marawi uitkammen. Daarbij zijn tenminste 114 leden van de veiligheidstroepen en 491 terroristen om het leven gekomen.

Bron: Ucanews