Geen vordering onderzoek moord Bhatti

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Ruim een jaar na de moord op de Pakistaanse Minister voor Minderheden Shahbaz Bhatti heeft het onder- zoek naar de toedracht nauwelijks vorde- ringen gemaakt.
20120515_pakistan01

Ruim een jaar na de moord op de Pakistaanse Minister voor Minderheden Shahbaz Bhatti heeft het onderzoek naar de toedracht nauwelijks vorderingen gemaakt.

 

Deze week is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een tweede verdachte die door Dubai is uitgeleverd waar hij op verzoek van Pakistan werd vastgehouden. Bij terugkeer in Pakistan is Zia ur Rehman bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Ongenoegen

Paul Bhatti, de broer van de Katholieke politicus en de huidige Speciale Adviseur voor Nationale Harmonie van de minister-president heeft namens de familie en de hele christelijke gemeenschap zijn "ongenoegen" uitgesproken dat men er meer dan een jaar na de moord niet in is geslaagd "de echte schuldigen te straffen".

In een interview met AsiaNews geeft Paul Bhatti blijk van zijn teleurstelling over het optreden van officieren van justitie en de rechterlijke macht die wellicht helemaal niet bereid zijn om de schuldigen aan de dood van Shahbaz op te sporen. "We zagen de arrestatie van Zia ur Rehman als een sprankje hoop omdat de politie een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd op basis van bewijs." De huidige adviseur voor Nationale Harmonie kan niet begrijpen waarom "zij een dergelijk verzoek doet, tenzij er objectieve aanwijzingen zijn van schuld."

Vergeving

Tijdens het interview gaf Bhatti ook een toelichting op het gerezen "misverstand"dat hij de moordenaars van Shahbaz zou hebben vergeven. "De moordenaar zal vergeven worden, wanneer zijn identiteit bekend is. Ze hebben mijn intenties verdraaid. Wij wachten op de uitkomst van de onderzoeken en, als we zeker weten wie het is zullen we besluiten wat te doen."

Bron: AsiaNews, foto: thebalochhal.com