Geef voor noodhulp aan de Filipijnen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Kerk in Nood heeft een rekeningnummer voor noodhulp aan de Filipijnen geopend. Kerk in Nood heeft een eerste donatie van 100.000 euro toegezegd aan Caritas Filipijnen. Een week geleden werden de Filipijnen...
20131112Philippinen_Taifun_small

Kerk in Nood heeft een rekeningnummer voor noodhulp aan de Filipijnen geopend. Kerk in Nood heeft een eerste donatie van 100.000 euro toegezegd aan Caritas Filipijnen. Meer dan een week geledenwerden de Filipijnen getroffen door een ongekend zware tyfoon met de naam Haiyan. Duizenden mensen zijn omgekomen.

De zwaarst getroffen gebieden, Leyte en Cebu, zitten zonder elektriciteit en ook communicatie is nauwelijks mogelijk. In de kustgebieden van de stille Oceaan in het oosten van de Filipijnen zijn 95% van de huizen verwoest. Honderdduizenden hebben alles, huizen en geliefden, verloren.

Kerk in Nood heeft een eerste noodhulp pakket van 100.000 euro toegezegd om de hulpverlening te ondersteunen. Na deze noodhulp zal Kerk in Nood zich met name richten op de wederopbouw van pastorale structuren. Als pastorale hulporganisatie richt Kerk in Nood zich met name op het ondersteunen van de pastorale zorg en trauma behandeling.

Donaties kunnen op rekeningnummer 22.71.75.484 t.n.v. Kerk in Nood o.v.v. ‘noodhulp Filipijnen’ worden overgemaakt.

Projectcode: 329-00-00