GAZA "De Katholieke parochie op de vijfde dag van het offensief

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Gaza gaat nu vijf dagen gebukt onder bommen. De pastoor van Gaza, pater Jorge Hernandez, die om familieredenen in Argentinië was, keerde vanmorgen in zijn parochie terug. Hij wil zijn...
20121119Gaza

Gaza gaat nu vijf dagen gebukt onder bommen. De pastoor van Gaza, pater Jorge Hernandez, die om familieredenen in Argentinië was, keerde vanmorgen in zijn parochie terug. Hij wil zijn parochianen geen dag langer alleen laten. Hieronder de getuigenis van pater Pablo de Santo, congregatie van het Vleesgeworden Woord.

"Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn?" Rom. 8:31

God zij dank, zijn we allemaal ongedeerd. De nacht van zaterdag op zondag was hier bij ons de moeilijkste. Ofschoon er sprake was van een staakt het vuren, begon het gefluit van de raketten om 23 uur en hield aan tot 7 uur. Dit maal kwamen de raketten vlak bij waar wij wonen neer. Er was geen schade aan de parochiegebouwen en ook niet aan de woningen van de zusters.

De pastorale zorg roept ons

Gistermiddag (zaterdag) begonnen de zusters parochianen te bellen. "We proberen de parochianen zoveel mogelijk telefonisch te bereiken om hen te vragen hoe het met hen gaat en of zij iets nodig hebben, waarbij we onze hulp aanbieden. De meeste mensen zitten thuis en proberen zoveel mogelijk binnen te blijven. De mensen met wie we spraken, zijn doodsbang en kunnen ‘s nachts niet slapen.

Vandaag, zondag kon ik de Heilige Mis opdragen, voor onze vier zusters en de parochianen die naast ons wonen. We baden en vroegen om vrede en gerechtigheid. In mijn preek herinnerde ik aan de woorden van de Heilige Paulus: "wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Beproeving, smart, vervolging, hongersnood, armoede, gevaar, ellende (oorlog, raketten)? Bij dit alles€¦ zijn wij meer dan veroveraars door Hem die ons liefhad" en ik voegde er aan toe dat wij de kracht van het gebed niet moesten vergeten; het verandert harten en kan de loop van de gebeurtenissen in de wereld veranderen. Aan het slot, dankten we God voor de terugkeer van pater Jorge Hernadez, de pastoor van Gaza, die in Argentinië was voor familieaangelegenheden; hij sprak met Mgr. William Shomali, hulpbisschop van Jeruzalem, die hevig bezorgd over de toestand is en ons verzekerde dat iedereen zijn gebeden naar de hemel zendt.

Ik sluit af met de woorden van onze Heer Jezus Christus: "In de wereld zal benauwenis jullie deel zijn, maar houd moed: Ik heb de wereld overwonnen. Joh 16,33.

Bron en foto: Latin Patriarchate of Jerusalem