Gastenverblijf Karmelietessen in Nyamirambo (Rwanda)

Project
Het klooster van de Karmelietessen in Nyamirambo, een voorstad van de hoofdstad Kigali, is een plaats van stilte en gebed. Deze sfeer trekt altijd weer nieuwe mensen aan die zich voor een paar dagen uit de wereld willen terugtrekken om weer wat dichter bi
ACN-20140113rwanda04328

Het klooster van de Karmelietessen in Nyamirambo, een voorstad van de hoofdstad Kigali, is een plaats van stilte en gebed. Deze sfeer trekt altijd weer nieuwe mensen aan die zich voor een paar dagen uit de wereld willen terugtrekken om weer wat dichter bij God te komen. Steeds meer priesters, kloosterlingen en leken vragen om retraites. De zusters zijn niet in staat om de gasten te herbergen, want ze hebben niet genoeg plaats, en omdat er gelukkig veel roepingen zijn, heeft de kloostergemeenschap elke beschikbare kamer voor zichzelf nodig. Daarom zijn de zusters in 2011 begonnen met de bouw van een gastenverblijf met 24 kamers. De plek ligt prachtig op een helling, met uitzicht op de berg Kigali en de berg Rebero. Hier zullen de gasten zich naar ziel en lichaam kunnen ontspannen. In het centrum zullen ook enkele arbeidsplaatsen voor mensen uit de buurt worden gecreëerd, die zo bijvoorbeeld met koken of schoonmaken iets aan het gezinsinkomen kunnen bijdragen. Ook voor de zusters zelf zal het gastenverblijf een extra bron van inkomsten zijn.
De eerste bouwfase is met hulp van Kerk en Nood al gerealiseerd.
Nu hebben de zusters opnieuw hulp nodig om de bouw te kunnen voltooien. Zij schrijven: "Het Kind Jezus zet ons ertoe aan om ons met vertrouwen tot u te wenden en om hulp te vragen." Wij zijn er zeker van dat onze weldoeners de zusters niet in de steek zullen laten, en wij hebben 89.000 euro beloofd aan deze oase van stilte.
Projectcode: 145-06-19
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.