“Fulani herders vallen 3 priesters aan”

woensdag, 28 september 2016
Nieuws
20160928-Aanval-Fulani-op-priesters

Drie katholieke priesters zijn in Nigeria aangevallen, vermoedelijk door herders van de Fulani-stam, toen zij op weg waren naar Enugu. Twee van hen zijn beschoten, een ander wordt nog gegijzeld.

De aalmoezenier van Sint-Camillus college, Nnamdi Azikiwe, was een van de priesters die werd aangevallen. Hij werd in het hoofd geschoten, maar overleefde en bracht het nieuws vandaag naar buiten: “God zij dank, beste vrienden. Ik dank jullie hartelijk voor jullie solidariteit, goede wensen, gesprekken en nog belangrijker uw gebeden. Ik ben erg stabiel, gezond en wel. Onze Heer deed een groot wonder voor mij: ik ben door de zijruit aan de bestuurderskant in het hoofd geschoten door Fulani gangsters in de buurt van Nimbo. De kogel stopten centimeters voor mijn hersenen, schedel en oor en vervolgden hun baan. Het had mijn einde kunnen zijn, maar God zei dat het nog geen tijd is. Ik heb nog steeds heb wat hagel in mijn gezicht."

Voor zijn medepriesters vraagt hij gebed: "Tot slot, blijf bidden voor Pr. Emmanuel Dim die is ontvoerd. Ook Pr. Prof. Ezeokana herstelt van brandwonden. Laten we hen in onze gebeden dragen en laten we onze stemmen horen voor gerechtigheid.”