Franciscus vraagt einde oorlogen omwille van kinderen

vrijdag, 24 november 2017
Nieuws
Opnieuw heeft paus Franciscus zondag een dringende oproep gedaan om een eind te maken aan de conflicten in het Midden-Oosten, in Irak en in Oekraïne. Na het Angelusgebed sprak de paus ten overstaan van de duizenden mensen die zich hadden verzameld op een
20140729Franciscus01

Opnieuw heeft paus Franciscus zondag een dringende oproep gedaan om een eind te maken aan de conflicten in het Midden-Oosten, in Irak en in Oekraïne. Na het Angelusgebed sprak de paus ten overstaan van de duizenden mensen die zich hadden verzameld op een heet en zonnig Sint-Pietersplein over de slachtoffers van oorlog. Vooral noemde hij de kinderen die gedood worden, gewond raken of hun ouders verliezen in een oorlog. "ik denk in het bijzonder aan de kinderen van wie de hoop voor een waardige toekomst ontnomen is: gedode kinderen, gewonde en gemartelde kinderen, wezen en kinderen die onderdelen van wapens als speelgoed hebben, kinderen die niet meer weten hoe ze moeten lachen . Hou alstublieft op, vraag ik uit het diepst van mij hart."

 

De paus drukte allen die luisterden op het hart met hem te blijven bidden dat God de mensen en leiders en in het Midden-Oosten, Irak en Oekraïne de wijsheid en kracht geeft de weg naar vrede te bewandelen en elk dispuut te voeren met de kracht van dialoog en verzoening. Beslissingen moeten niet genomen worden voor particulier belang maar voor het algemeen belang en uit respect voor elke persoon . Denk eraan, zei de paus, dat alles is verloren met oorlog en niets verloren wordt met vrede. De paus herinnerde er ook aan dat deze week het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht, die miljoenen doden kostte en veel vernieling. Dit conflict, dat door paus Benedictus XV een "zinloze slachtpartij" werd genoemd , eindigde na vier jaar in een fragiele vrede. "Als wij dit tragisch conflict herdenken hoop ik dat we de fouten uit het verleden niet herhalen, maar dat we ze ter harte zullen nemen", aldus Francis. "Dat vrede altijd de overhand heeft door geduld en moedige dialoog."

 

Bron: Vatican Radio

 

Foto: hetgoedeleven