Franciscus ondanks rellen in Centraal Afrika

maandag, 30 november 2015
Nieuws
Paus Franciscus begon zondagmorgen zijn bezoek aan de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR).

Rellen in de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek hebben Paus Franciscus er niet van weerhouden het land te bezoeken. De Paus reed gisteren in een open auto naar het vluchtelingenkamp Saint Sauveur, waar hij bij aankomst hartelijk werd begroet door een grote menigte.

Eerder al, tijdens zijn vlucht naar Kenia liet de Paus geen twijfel over zijn voorgenomen bezoek in een opmerking naar de piloot: “Ik wil naar Centraal Afrika. Als je daar niet kunt landen, geef me dan een parachute.” Anderen stelden de vraag of de Paus veel verder zou komen dan het vliegveld. Door het oplaaiende geweld hebben in de hoofdstad Bangui meer dan 70 mensen het leven gelaten sinds september. De afgelopen dagen zij bij rellen diverse winkels in de as gelegd. Met veel beveiliging, maar in een open auto is de Paus desondanks naar het vluchtelingenkamp Saint Sauveur, Heilige Redder, gereden.

Verwelkomd door de kinderen van het kamp, ​​ begroette de Paus hen: "Ik las wat de kinderen hebben geschreven. ‘Vrede’, ‘waardigheid’, ‘liefde.’ We moeten werken en bidden en alles doen voor vrede. Maar vrede zonder liefde , vriendschap, tolerantie en vergeving is niet mogelijk. Ieder van ons moet iets doen. Ik wens Centraal Afrika vrede toe, grote vrede tussen u. Dat jullie in vrede mogen leven, ongeacht je afkomst, cultuur, religie, sociale status. Maar iedereen samen, want we zijn allemaal broeders en zusters ". Hij herhaalde deze woorden drie keer "We zijn allemaal broeders en zusters". "En omdat allemaal broeders en zusters”, zo concludeerde hij voor zijn zegen ”willen wij vrede."