Filippijnse Kerk bid voor vervolgde christenen

woensdag, 28 oktober 2015
Nieuws
Als antwoord op de toenemende vervolging van Christenen in bijvoorbeeld Irak en Syrië heeft de bisschoppenconferentie van de Filippijnen (CBCP) 14 september uitgeroepen tot een Nationale dag van gebed om vrede. Bij toeval...
20140909filippijnen01

Als antwoord op de toenemende vervolging van Christenen in bijvoorbeeld Irak en Syrië heeft de bisschoppenconferentie van de Filippijnen (CBCP) 14 september uitgeroepen tot een Nationale dag van gebed om vrede. Bij toeval valt de dag samen met het feest van de Verheffing van het Kruis, waarop alle kerkleiders de Eucharistie vieren voor deze speciale intentie. Het doel van de gebedsdag is een boodschap van steun en solidariteit te sturen aan deze "martelaren van de moderne tijd" en geld te collecteren om hun te helpen in deze moeilijke tijd.

"Wij vragen de aartsbisschoppen en bisschoppen om alle priesters op te dragen die dag de eucharistie te vieren met de speciale intentie voor de vervolgde Christenen in Irak en Syrië" schreef de voorzitter van de CBCP ineen brief aan alle bisschoppen. Op 2 september kozen de bisschoppen unaniem voor zondag 14 september als dag voor nationaal aal gebed. "Laten we ons in al onze Missen op de feestdag van Verheffing van het Kruis verenigen met onze lijdende broeders en zusters en hen toevertrouwen aan God met hun pijn , hun verbrijzelde levens en dromen en hun verlies", schreef voorzitter Villegas.

Inderdaad, schrijft Vilegas, "het Evangelie van vrede, liefde en broederschap, wordt gegijzeld in sommige delen van de wereld , vooral in Irak en Syrië." Niettemin nodigt datzelfde Evangelie van broederschap en vrede Filippino’s op te antwoorden, bij voorkeur door "gebed, caritas en solidariteit". We moeten edelmoedig zijn zei de aartsbisschop . "Het feit dat we onze eigen noden hebben in de Filippijnen moet ons niet weerhouden van de christelijke plicht te delen met onze geplaagde broeders en zusters in Irak en Syrië.

 

Bron: AsiaNews

 

Foto: cbcpforlife.com