fbpx

Filipijnse voorganger doodgeschoten

dinsdag, 06 augustus 2019
Nieuws
Een voorganger van de United Church of Christ Filippijnen (UCCP) is vrijdagochtend vermoord in Antipas, Cotabato.
20190130-Duterte-kathedraal-Jolo

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als Ernesto Estrella (51) een voorganger van een UCCP-kerk die getrouwd was en in Davao City woonde. Volgens de politiechef van Antipas, Joven Alisasis, reed Estrella op zijn motorfiets terug vanuit Barangay Magsaysay, waar hij familieleden had bezocht, toen hij werd tegengehouden en rond 9.00 uur van dichtbij werd beschoten door een van twee verdachten op een motorfiets.

Volgens zijn familieleden had de predikant geen bekende vijanden, hoewel bekend was dat hij verbonden was aan activistische groepen. "We controleren informatie dat hij actief aanwezig was geweest bij anti-regeringsbijeenkomsten," aldus politiechef Alisasis.

Het aantal gedode christelijke leiders is toegenomen sinds de Filipijnse president Duterte aan de macht is gekomen. Tussen december 2017 en juni 2018 zijn vier katholieke priesters neergeschoten op de Filippijnen. Ten minste drie priesters ontvingen de afgelopen maanden ook doodsbedreigingen voor het bekritiseren van de drugsoorlog van Duterte. Katholieke en protestantse kerkleiders hebben geklaagd over intimidatie door staatsagenten voor het bekritiseren van overheidsbeleid, vooral met betrekking tot mensenrechten.

Bron: International Christian Concern