fbpx

Filipijnse politie biedt bescherming aan bisschoppen, priesters

dinsdag, 05 maart 2019
Nieuws
Naar aanleiding van recente doodsbedreigingen heeft de Filipijnse nationale politie aangeboden om geestelijken te beschermen wiens levens in gevaar kunnen zijn.
2017021_Filipijnen_project02

De nationale politiechef, Oscar Albayalde, sprak onlangs met kardinaal Luis Antonio Tagle van Manilla over validatie van de bedreigingen en mogelijke bescherming. Volgens priester Jerome Secillano, werkzaam voor de Katholieke Bisschoppenconferentie van de Filippijnen, is de bescherming van de Kerk en de mensen van harte welkom. “Het is aan de individuele bisschoppen en priesters om te beslissen of ze het aanbod accepteren, want niet iedereen is in gevaar."

Bisschop Pablo Virgilio David van het bisdom Caloocan, een uitgesproken criticus van Duterte’s gewelddadige oorlog tegen drugs, kreeg onlangs te horen dat hij "de volgende in de rij voor executie" is. Uit angst voor zijn veiligheid was hij afwezig bij de uitreiking van een prijs voor de mensenrechten die hij op 26 februari zou ontvangen.

Onder president Duterte, die zeer vocaal was in het aanvallen van de Katholieke Kerk en pas onlangs van toon veranderde, zijn al drie priesters gedood door ongeïdentificeerde schutters. In geen van deze moordzaken is de Filipijnse regering in staat geweest een verdachte te identificeren of arresteren.

Bron: International Christian Concern