Familie verdwenen Jezuïet vraagt om nieuws uit Syrië

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De familie van Fr. Paolo Dell'Oglio, de Italiaanse Jezuïet die een jaar geleden verdween uit de Syrische stad Raqqa, vraagt om nieuws over zijn lot.
20140729_paolo-dall-oglio

De familie van Fr. Paolo Dell’Oglio, de Italiaanse Jezuïet die een jaar geleden verdween uit de Syrische stad Raqqa, vraagt om nieuws over zijn lot. "Er is alweer een jaar voorbij sinds we het nieuws kregen dat onze zoon en broer, Paolo, priester, Jezuïet, Italiaan, in Syrië op 29 juli 2013 verdween."

"Dit is ook een lange tijd, te lang, voor een land als Syrië, dat wordt geteisterd door oorlog en oneindig lijden. We vragen degenen die verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van een goede man, een man van geloof, een man van vrede, voor de waardigheid om ons zijn lot te laten weten. Wij willen hem graag nogmaals in onze armen houden, maar zijn er ook klaar voor om hem te rouwen."

"Morgen, 29 juli, een jaar na zijn verdwijning, zullen velen van ons bidden voor hem en hem bijstaan, zoals we doen voor allen die ontvoerd zijn, die ten onrechte gearresteerd zijn en voor de velen die lijden als gevolg van deze oorlog."

Bron: Zenit