Explosie hoofdkantoor Mexicaanse Kerk

donderdag, 27 juli 2017
Nieuws
Een zelfgemaakte bom ontplofte op dinsdagnacht buiten het hoofdkwartier van de Mexicaanse bisschoppenconferentie, waarbij de deur werd opgeblazen.
20170727-Explosie-BC-Mexico

De aanslag is opgeëist door het ‘Feministisch Informele Anti-authoritair Actiecommando.’ In een verklaring op de website van de groep werd gemeld dat het explosief is gemaakt met dynamiet, LP gas en butaan. Als motivatie wordt vergelding gegeven "voor martelingen en moorden die zijn gepleegd in de naam van God" evenals "kinderen die slachtoffer zijn geweest van pedofiele priesters."

Het is niet de eerste aanslag van het Feministisch Commando. In december 2015 waren ze verantwoordelijk voor een explosie bij een kerk in Mexico-Stad. Ook worden explosies bij het Nationale Instituut van de Vrouw, op het hoofdkantoor van het ministerie van territoriale Landbouw en Stedelijke Ontwikkeling en een aanslag op olieproducent Exxon aan de groep toegeschreven.

Gisteren heeft de Mexicaanse bisschoppenconferentie in een persconferentie gezegd dat onderzoek wordt gedaan naar de verantwoordelijken. Omdat het een aanslag op een religieuze organisatie betreft, wordt de zaak onderzocht door het bureau van de federale procureur-generaal.

Bronnen: CatholicCulture, ElFinanciero