Evangelisatie in atheïstisch Tsjechië

Project
ACN-20170308-51702

Hoewel Tsjechië een van de grootste atheïstische landen van Europa is, komt er langzaam een ommekeer. Mensen herontdekken het geloof, daar waar het Katholieke geloof echt leeft. Zij worden enthousiast en willen zich laten dopen. Zo komt het dat er overal nieuwe gemeenschappen ontstaan waar jonge gezinnen hun kinderen laten opgroeien met het geloof en zo weer een basis leggen voor de kerk van morgen. 

Centrum voor gelovigen
In het dorp Tuchomerice vlakbij Praag, heeft de gemeenschap Chemin Neuf een centrum opgericht. Hier worden bijeenkomsten georganiseerd voor jeugd, jongvolwassenen en echtparen. Ook bieden ze retraites, gebedsgroepen en een Bijbelschool aan. Elke dag wordt er een Heilige Mis gevierd en is er geregeld uitstelling van het Allerheiligste. Het centrum is bedoeld voor alle gelovigen van het aartsbisdom, zo kunnen grote groepen dus ook hier terecht.

Mede dankzij de hulp van Kerk in Nood heeft de gemeenschap Chemin Neuf de kapel, de refter en 16 gastkamers al klaar. Dit zijn echter niet alle kamers. Zo moeten ze nog bedradingen vervangen van warm/koud water en elektrische systemen. Ook zijn ze bezig met de bestrating van de binnenplaats en het herstel van de gevels van het gebouw. Met al deze klussen nog voor de boeg zijn ze bij Kerk in Nood gekomen met de vraag of wij ze kunnen steunen. 

Met een bijdrage van €25.000 willen wij erop toezien dat de Christenen in Tsjechië een mooie start kunnen maken in het geloof in Jezus. Uw bijdrage is van groot belang voor de toekomst van deze kerk. Doneer online of maak uw gift over onder vermelding van de code: 430-08-19.