Europese bisschoppen roepen EU op tot actie tegen Christenvervolging

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) is blij met het besluit van de Raad van de Europese Unie om...
comece

De Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) is blij met het besluit van de Raad van de Europese Unie om het geweld tegen Christenen, kerken en andere religieuze gemeenschappen te veroordelen. De Commissie drong er bij de EU op aan om vervolgde Christenen met concrete acties te helpen.

Acties

COMECE laat in een verklaring weten dat "het vanuit de EU dringend nodig was om het wereldwijde geweld en terrorisme tegen Christenen krachtig te veroordelen. Vooral de veiligheid en het voortbestaan van Christelijke gemeenschappen, met name in het Midden-Oosten, vereisen concrete maatregelen." De Europese bisschoppen hopen dat "de EU haar conclusies omzet in belangrijke politieke concrete acties. Daarmee zou de kloof tussen verschillende culturen en religies overbrugt kunnen worden. Het draagt ook bij om de golf van religieuze zuiveringen uit te roeien."