fbpx

EU moet afgevaardigde voor godsdienstvrijheid benoemen

dinsdag, 27 oktober 2020
Nieuws
Leden van het Europese Parlement hebben een gemeenschappelijke brief geschreven aan de Europese Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen en haar vicevoorzitter. Ze dringen daarin aan op een snelle invulling van het mandaat van speciale EU-gezant voor de bevordering van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging.

De Europese Unie had in juni bekendgemaakt dat die opdracht, die de afgelopen jaren was toevertrouwd aan de Slowaakse politicus Jan Figel, zou geschrapt worden. Maar zichtbaar geschrokken door de vele reacties op die schrapping kwam de het parlement in juli op die beslissing terug.

In hun brief stellen de Europese politici van verschillende fracties vast dat er nu, ruim 4 maand na het terugkomen op die beslissing, nog altijd geen nieuwe afgezant is aangesteld. Dat terwijl de geloofsvervolging wereldwijd de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen.

De Europese Unie benoemde in 2016 voor het eerst een gezant voor godsdienstvrijheid. Intussen is die opdracht, door het einde van het mandaat van Figel, al bijna een jaar vacant.

Bron: Premier Christian Radio/Kerknet