Ethiopië: cursus ‘missionerende alleskunner’

Project
20120709_008-Kapucijnen-Ethiopië

Religieuzen van de Kapucijnen zijn sterk vertegenwoordigd in Ethiopië. Ongeveer negentig van hen zijn actief werkzaam als geloofsverkondigers. Velen helpen in afgelegen gebieden waar niemand de bevolking bijstaat.

Priesters in Ethiopië staan vaak hoog aangeschreven. Dat betekent ook dat de mensen veel van hen verwachten en met al hun geestelijke en materiële zorgen bij hen komen. Ze vragen om voedsel, medicijnen, een plaats op school voor hun kinderen of een plek waar ze kunnen studeren en zelfs om raad over landbouwgewassen. In deze streken, waar grote armoede heerst en men veel ontbering kent, is de aanwezigheid van een priester van grote betekenis.

Juist omdat deze priesters "alles voor iedereen" zijn, is het noodzakelijk dat zij niet alleen een gedegen basiskennis hebben, maar ook regelmatig worden bijgeschoold. Belangrijk is echter ook dat zij hun relatie tot Christus verdiepen, opdat zij gesterkt worden in hun roeping en leren om hun preken meer betekenis te geven, zodat de boodschap van het Evangelie dieper bij de gelovigen doordringt.

De Kapucijnnen hebben Kerk in Nood om een bijdrage van € 8000 gevraagd. Helpt u mee, zodat deze missionerende alleskunners bijgeschoold worden en gesterkt worden in hun bijzondere, maar veeleisende roeping?