Eritrea: 3000 Christenen gevangen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
3000 Christenen zijn door de Eritrese overheid onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gezet. In de gevangenis zijn...
20112209_Eritrea01

3000 Christenen zijn door de Eritrese overheid onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gezet. In de gevangenis zijn mishandeling en beroving van voedsel en medicijnen aan de orde van de dag.

Systematisch

De repressieve regering wil hiermee bereiken dat Christenen afstand van hun geloof doen, aldus een internationale Christelijke hulporganisatie. De officiële erkenning door de marxistische Eritrese overheid van de Islam, de Eritrese Orthodoxe Kerk, de Katholieke Kerk en de Lutherse Kerk biedt de bevolking geen bescherming tegen vervolging. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken worden Eritreeërs die een niet-erkend geloof aanhangen op systematische wijze gearresteerd en gevangen gezet.In sommige gevallen worden ze gemarteld om zich te bekeren tot de Eritrese Orthodoxe Kerk als voorwaarde voor vrijlating.

Strijd

Al sinds de onafhankelijkheid in 1993 staat Eritrea onder de totalitaire leiding van marxist Isaias Afwerki ,die zijn militaire opleiding in China genoot onder het regime van Mao Zedong. Tot aan de zelfstandigheid vocht het land een decennialange bloedige oorlog uit met buurland Ethiopë, dat Eritrea sinds 1952 geannexeerd hard nadat kolonisator Italië zich terug had getrokken. Het van oorsprong Christelijke land verbrak in 451 na het oecumenisch concilie van Chalcedon de banden met de Heilige Stoel. Ruim de helft van de bijna zes miljoen inwoners is Islamiet, 30 procent behoort tot de Eritrese Orthodoxe Kerk en drie procent tot de Oosters-Katholieke Kerk.

 

(Bron: KN/CC)