Engelse Katholieken en Anglicanen slaan handen ineen voor Christenen in Heilig Land

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Aartsbisschop Vincent Nichols van Westminster en de Anglicaanse primaat Rowan Williams zijn tijdens een tweedaagse conferentie bijeen geweest om over...
20112207_Engeland01

Aartsbisschop Vincent Nichols van Westminster en de Anglicaanse primaat Rowan Williams zijn tijdens een tweedaagse conferentie bijeen geweest om over de benarde positie van Christenen in het Heilig Land te praten. Met name het groot aantal Christenen dat Israël ontvlucht, was onderwerp van gesprek. Ze willen door dit congres een wegwijzer aan Christenen bieden voor de komende jaren voor hoe zij steun kunnen geven aan Christenen in het Heilig Land.

Familie

De Anglicaanse Aartsbisschop laat weten: "Christenen in het Westen moeten er zich van bewust zijn dat Christenen in het Heilig Land intrinsiek onderdeel uitmaken van de gehele Christelijke familie. Zij zijn getuigen van moed en volharding en we moeten ons beseffen dat als zij er niet waren dat een verlies zou zijn voor het gehele Lichaam van Christus."

Bemoedigend

Aartsbisschop Nichols van Westminster had een bemoedigende boodschap voor de Christenen in het Heilig Land: "Weet dat wij met jullie zijn in geest en gebed. Wij begrijpen iets van jullie situatie en door deze conferentie hopen wij meer te begrijpen van de moeilijkheden waar jullie mee te maken hebben. Maar vooral willen wij leren van de moed waarmee jullie dagelijks in diep geloof de moeilijkheden tegemoet treden."

Focus

Bisschoppen uit verschillende Europese landen waren aanwezig op de bijeenkomst. Ook waren er afgevaardigden vanuit de Joodse en Islamitische gemeenschap. De focus van de conferentie lag op de rol die Christenen in het Heilig Land hebben en wat gedaan kan worden om hen te helpen.

 

(Bron: KN/RR)