Elf doden door aanval op Koptische Christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Bij een aanval van moslims op Koptische Christelijke gezinnen in Egypte zijn afgelopen zondag elf doden en vier zwaargewonden gevallen. Onder de doden bevonden...
04-02-11

Bij een aanval van moslims op Koptische Christelijke gezinnen in Egypte zijn afgelopen zondag elf doden en vier zwaargewonden gevallen. Onder de doden bevonden zich kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 15 jaar. Het bloedbad vond plaats in het dorp Sharona, dat ligt in de provincie Minya.

De Christelijke gezinnen werden door hun buren aangevallen vanaf de daken van hun eigen huizen. Bisschop Anba Agathon van het bisdom Maghagha vertelde in een televisie-interview dat de moordenaars door de heersende chaos en het ontbreken van bescherming door de politie hun kans schoon zagen voor deze aanval. Op het moment van de aanval verbleven de twee families achter gesloten deuren in hun huizen. "Plotseling werden ze overvallen door Moslims", vertelde de bisschop. "Naast de doden en zwaargewonden, hebben de daders ook de huizen geplunderd en hebben ze al het vee meegenomen", vervolgt hij. De zwaargewonden die achterbleven, zijn uiteindelijk door de politie gevonden en naar het ziekenhuis gebracht.

Oproep

De bisschop heeft de vier zwaargewonden in het ziekenhuis bezocht. Hij heeft korte tijd met hun gesproken. Ondanks hun verwondingen konden ze hem gedetailleerd vertellen over de daders en de aanval. De bisschop benadrukt dat het niet gaat om een wraakactie. Hij deed een dringende oproep aan de politie om de daders, die bekend zijn, te arresteren. "Door het ontbreken van bescherming dachten de daders ongemerkt hun misdaad te kunnen begaan in de hoop dat niemand die zou opmerken." (Bron: KN/AINA)