Elektriciteit 600 christelijke gezinnen Aleppo

Project
ACN-20160301syri37275

Alleen al het vorig jaar werden in Syrië 55.000 mensen door de oorlog gedood. Meer dan 13,5 miljoen mensen op het Syrische grondgebied hebben humanitaire steun nodig. Meer dan 4 miljoen Syriërs zijn naar het buitenland gevlucht, en meer dan 7,6 miljoen mensen zijn in eigen land op de vlucht. De stad Aleppo is wel bijzonder zwaar door de oorlog getroffen.

Hulp in grote nood
De 44-jarige Franciscaan, pater Ibrahim Alsabagh, is sinds 2014 pastoor van de parochiegemeenschap St. Franciscus in Aleppo. Het gaat hier om de grootste Rooms-katholieke parochie van de stad. De priester is zeer geliefd, omdat hij de gelovigen zeer na staat. Zoals zoveel priesters in Syrië bekommert hij zich niet alleen om de zielzorg, maar probeert hij de mensen die door de oorlog in zo’n grote nood terecht gekomen zijn, te helpen om in hun levensbehoeften te voorzien.

Geen stroom
In Aleppo is het grote probleem, dat veel mensen in het donker zitten, omdat er vaak maar om de twee dagen voor een uur stroom beschikbaar is. In enkele stadswijken was er gedurende twee en een halve maand helemaal geen stroom. Er zijn nu een aantal bedrijven die generatoren verkopen die op diesel lopen.

Geld voor generatoren
Pater Ibrahim heeft ons gevraagd om 600 gezinnen een jaarlang voor maandelijks 20 euro per huishouden van stroom te voorzien. Wij helpen met 140.000 euro.

Projectcode: 330-01-59

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/