Eindelijk ‘eigen’ priesters Salomonseilanden

donderdag, 05 oktober 2017
Nieuws
Na een tijd van droogte qua roepingen tot het priesterschap, mogen de Salomonseilanden zich verheugen over 12 seminaristen.
ACN-20170720-58319-Salomon

De Salomonseilanden vormen een eilandengroep in de Stille Zuidzee en bevinden zich op ongeveer 720 kilometer ten oosten van Papoea Nieuw Guinea. Vroeger woonden er de “koppensnellers “, maar tegenwoordig bestaat de bevolking bijna helemaal uit christenen. Van hen is ongeveer twintig procent Katholiek.

Het bisdom Ghizo bevindt zich in de hoofdstad van het eiland Ghizo, maar het omvat meer dan 40 eilanden binnen een straal van 300 kilometer. Het tekort aan priesters is een grote zorg voor de bisschop, mgr. Luciano Capelli. Eigenlijk zijn er maar 14 priesters beschikbaar voor de 110.000 Katholieken, die verspreid over zo’n groot aantal eilanden wonen. Slechts twee priesters zijn uit het bisdom zelf afkomstig. De anderen heeft hij “geleend”, zoals de bisschop het uitdrukt.

Maar er is hoop: dit jaar worden twee seminaristen tot diaken gewijd. Nog eens twaalf jongemannen bereiden zich voor op het priesterschap. Anderen overwegen het seminarie. Dit verheugende nieuws is het resultaat van de oproep van Mgr. Capelli om te bidden voor roepingen. Nu vraagt de bisschop uw hulp voor de seminaristen, zodat zij kunnen voortgaan op hun weg naar het priesterschap. Helpt u mee zodat deze eilandengroep herders van eigen bodem mag verwelkomen?

Doneer dan via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code 516-02-79. Uw gift komt ten goede aan dit project of gelijksoortige projecten in de regio.