Egyptische president woont koptisch-orthodoxe kerstviering bij

donderdag, 20 augustus 2015
Nieuws
De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft dinsdagavond de koptisch-orthodoxe kerstviering in de Sint-Marcuskathedraal in Caïro bijgewoond.
20150801_Egypte01

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi heeft dinsdagavond de koptisch-orthodoxe kerstviering in de Sint-Marcuskathedraal in Caïro bijgewoond. Dat meldt het Vaticaanse missiepersbureau Fides.

 

De koptisch-orthodoxe paus Tawadros II celebreerde de heilige Mis. In een korte toespraak refereerde al-Sisi aan de bijdrage die Egypte in het verleden heeft geleverd aan de beschaving van de mensheid. Hij zei dat de wereld hoge verwachtingen heeft van het land in de huidige omstandigheden.

 

Volgens de koptisch-katholieke bisschop van Giza, mgr. Anba Antonios Aziz Mina, benadrukte de Egyptische president dat "wanneer men spreekt over het Egyptische volk, verdere scheiding vermeden moet worden en dat men niet moet vragen ‘Wat voor soort Egyptenaar bent u?’". Volgens de katholieke bisschop een manier om te zeggen hoe belangrijk gemeenschappelijk en gedeeld burgerschap is, "voorbij culturele en religieuze verschillen".

 

Het was voor het eerst dat een Egyptische president de koptisch-orthodoxe kerstviering bijwoonde. Vorige presidenten bezochten wel de kathedraal in Caïro, maar woonden nooit een kerstviering bij.

 

Afbeelding: jpost.com