Egypte: groot-imam al-Azhar roept op tot ‘doden, kruisigen en afhakken ledematen’ IS-terroristen

donderdag, 20 augustus 2015
Nieuws
De groot-imam van de al-Azhar-moskee in Caïro heeft woensdag opgeroepen tot het "doden, kruisigen en afhakken van ledematen" van de terroristen van de Islamitische Staat (IS), die verantwoordelijk zijn voor de moord op de Jordaanse piloot Moaz al Kasabeh.
20150502_Egypte01

De groot-imam van de al-Azhar-moskee in Caïro heeft woensdag opgeroepen tot het "doden, kruisigen en afhakken van ledematen" van de terroristen van de Islamitische Staat (IS), die verantwoordelijk zijn voor de moord op de Jordaanse piloot Moaz al Kasabeh. De groot-imam van de al-Azhar-moskee is een van de meest invloedrijke imams van de soennitische islam.

 

De Jordaanse piloot is door IS-terroristen levend verbrand. Het gruwelijke filmpje waarop dit te zien, veroorzaakte een storm van protest. De groot-imam, Ahmed al-Tayeb, liet in een persverklaring weten "enorm woedend" te zijn over de "lage terroristische daad". Al-Tayeb stelt dat de Koran voorschrijft tot het "doden, kruisigen en afhakken van de ledematen" van diegenen die onschuldigen vermoord.

 

In december had de al-Azhar-universiteit, waarmee de moskee verbonden is, de "barbaarse misdaden" van IS in Syrië en Irak ook al veroordeeld. De al-Azhar-universiteit geldt als een van de belangrijkste religieuze autoriteiten binnen de soennitische islam.

 

Het in de Jordaanse hoofdstad Amman gevestigde Katholiek Centrum voor Studies en Media meldde gisteren dat er in Jordanië speciale Missen en gebedsmomenten zijn geweest voor de vermoorde piloot.

 

Bron: Katholiek Nieuwsblad/AsiaNews