Egypte: 12 doden bij Islamitisch geweld tegen Christenen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Bij het geweld dat afgelopen weekend tegen Christenen in Caïro is losgebarsten zijn tot nu toe 12 doden gevallen. Ruim 230 mensen...
20110905_Egypte01

Bij het geweld dat afgelopen weekend tegen Christenen in Caïro is losgebarsten zijn tot nu toe 12 doden gevallen. Ruim 230 mensen zijn gewond geraakt. De politie heeft 190 arrestaties verricht onder de aanvallers. De Egyptische minister-president heeft zijn kabinet voor een spoedzitting bijeengeroepen.

vuurgevecht

Het geweld brak uit bij een Koptische Orthodoxe Kerk in een buitenwijk van Cairo. Moslims gingen over tot bruut geweld tegen Christenen, nadat het gerucht de ronde deed dat er in de Kerk een Christelijke vrouw werd vastgehouden die zich tot de Islam wilde bekeren. Ooggetuigen meldden dat ze zaterdag een grote groep zwaargewapende Moslims richting de Kerk zag trekken. Kort daarna brak een hevig vuurgevecht uit.

Ooggetuige

Mina Abdel, een Christelijke inwoner en ooggetuige, meldt: "Ik heb met eigen ogen gezien hoe drie mensen werden gedood en hoe tientallen anderen gewond raakten. Wij voelen ons onveilig en onzeker hier. Het is een groot probleem. We zijn aangevallen en weten niet hoe we onze gezinnen moeten beschermen."

 

(Bron: KN/tOM)