Een pastorie voor een pas gestichte parochie in Chimpu in het bisdom Itanagar (India)

Project
De parochie van Chimpu staat nog in de kinderschoenen: zij is pas in juli 2013 gesticht. Er zijn nu momenteel 800 gelovigen lid van, die in zes dorpen leven. Er zijn echter nog heel veel dorpen in het oerwoud, waar de mensen ook in het katholieke geloof g
ACN-20140127india04646

De parochie van Chimpu staat nog in de kinderschoenen: zij is pas in juli 2013 gesticht. Er zijn nu momenteel 800 gelovigen lid van, die in zes dorpen leven. Er zijn echter nog heel veel dorpen in het oerwoud, waar de mensen ook in het katholieke geloof geïnteresseerd zijn. De inwoners van deze regio behoren tot etnische minderheden die tot op heden een natuurreligie aanhangen en grote angst hebben voor boze geesten. Bisschop John Thomas Kattrukudiyil zegt dat er in zijn bisdom "enorme kansen liggen voor de evangelisatie".

Armoede
Zelfs in de meest afgelegen gebieden van het oerwoud zijn er nog kleine nederzettingen. Veel bewoners moeten 5 tot 6 dagen lopen om zich medisch te laten verzorgen of als ze naar een of andere administratieve dienst moeten. De weinige wegen die er in dit gebied zijn, worden in de regentijd of als er aardverschuivingen zijn geweest, onbegaanbaar. In de afgelegen dorpen is geen elektriciteit. De huizen worden gebouwd van gras en bamboe en moeten elk jaar opnieuw worden opgebouwd. Soms leven meerdere families in een onderkomen samen. De winters zijn lang en streng, maar warme kleding is er niet veel. Een vuurhaard in huis geeft warmte, maar de rook is schadelijk voor de gezondheid. Vaak leven de dieren ook met de familie in een ruimte samen en als het huis op palen staat, wonen de varkens direct onder de woonruimte. Drinkwater wordt rechtstreeks uit de rivier geput. De kinder- en moedersterfte is hoog, de mensen lijden aan malaria, tuberculose en ander infectieziekten, en vaak worden mensen door slangen gebeten of door giftige insecten gestoken. Ook alcoholisme is wijd verbreid, want er is veel zelfgestookte alcohol.

Polygamie en uithuwelijking
Volgens de traditionele levenswijze wordt polygamie nog toegestaan. Veel mannen hebben om redenen van prestige meerdere vrouwen, om te laten zien dat ze daarvoor welvarend genoeg zijn. Het is niet ongebruikelijk dat kinderen worden uitgehuwelijkt aan de meest biedende. Vaak worden hele jonge meisjes uitgehuwelijkt om als zesde of zevende vrouw te fungeren.

Blijde boodschap door verbetering van leefomgeving
De Kerk brengt de Blijde Boodschap aan de mensen en helpt hen in hun nood. Onderwijs, medische verzorging, hygiëne en een verbetering van de situatie van de vrouwen – daarvoor zorgt in dit afgelegen gebied alleen de Kerk. Maar ook de priesters die deze mensen bedienen, hebben een huis nodig. Daarom heeft Kerk in Nood 25.000 euro beloofd voor de bouw van een pastorie.

Projectcode: 317-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.