Een op drie mensen is Christen

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Met 2,2 miljard mensen vormen Christenen wereld- wijd de grootste bevolkingsgroep, blijkt uit onderzoek van het PEW Research Center in Washington. Van hen is de helft ...
20121219_WJD01

Met 2,2 miljard mensen vormen Christenen wereldwijd de grootste bevolkingsgroep, blijkt uit onderzoek van het PEW Research Center in Washington. Van hen is de helft katholiek.

Moslims staan met 1,6 miljard op de tweede plaats. Op de derde plaats komen een 1,1 miljard mensen die zich niet religieus gebonden zijn, direct gevolgd door Hindoes met 1 miljard.

Voor het onderzoek zijn 2.500 volkstellingen en bevolkingsregisters geraadpleegd naar de stand van het jaar 2010.

De regionale verdeling kent duidelijke zwaartepunten. 99% van de Hindoes en de Boeddhisten en 90% van de traditionele godsdiensten leven in Azië. Deze regio is ook het thuis van 62% van de Moslims.

Van hen leeft twintig procent in het nabije Oosten en Noord-Amerika, terwijl bijna 16% in de sub-Saharalanden woont.

Van de in totaal veertien miljoen Joden leeft 44% in Noord-Amerika en 41% in het Nabije Oosten, met name in Israël.

Van de 1,1 miljard niet religieuze mensen vormen 700 miljoen Chinezen de grootste groep.

Christenen blijken het meest verspreid te leven. De grootste groepen leven in Europa (26%), Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (24%) en Afrika onder de Sahara (24%). In Noord-Amerika leeft 12% van alle Christenen, in Azië 13%. Van alle Christenen leeft ongeveer 0,6% in het Nabije Oosten.

Qua leeftijd zijn er behoorlijke verschillen: Moslims zijn met een gemiddelde leeftijd van 26 twee jaar jonger dan de gemiddelde leeftijd van de wereldbevolking. Christenen zijn gemiddeld twee jaar ouder, gevolgd door de niet-religieus gebondenen en Boeddhisten (34).

 

Bron: CNA, foto: focusequip.blogspot.nl