Een nieuwe kapel voor een dorp in het Noorden van het land (Kameroen)

Project
De parochie van de H. Monica in Touroua in het Noorden van Kameroen is een bloeiende en groeiende parochie. Een van de dorpen die tot de parochie behoort, heet Koza II. Er zijn nu al 250 gedoopte katholieken in het dorp en 350 catechumenen bereiden zich m
ACN-20150420CAM23179


De parochie van de H. Monica in Touroua in het Noorden van Kameroen is een bloeiende en groeiende parochie. Een van de dorpen die tot de parochie behoort, heet Koza II. Er zijn nu al 250 gedoopte katholieken in het dorp en 350 catechumenen bereiden zich momenteel voor op het Doopsel. De dorpelingen zijn migranten, die vanuit nog noordelijkere gebieden van Kameroen en zelfs uit het buurland Tsjaad hier naar toe zijn gekomen in de hoop vruchtbaar land te vinden. En dus neemt de christelijke gemeenschap in Koza II in aantal toe.

Een simpele kapel
Aanvankelijk bouwden de mensen een simpele kapel uit kale houten takken, met een dak van gras. Maar nu ziet de kapel er uit alsof een sterke windstoot hem zo overhoop zou kunnen blazen. Eigenlijk is het hele bouwseltje helemaal ongeschikt om voor de gelovigen op de lange duur als kapel te dienen. En dus hebben de mensen, ten koste van veel offers, een nieuwe en permanente kapel gebouwd. De muren staan al, maar het dak ontbreekt nog.
Pastoor Ludwik Stryczek schrijft ons: "Wij zouden, als wij bidden, graag een beetje worden beschermd tegen de zon en tegen de stortbuien in het regenseizoen. Wij zouden heel dankbaar zijn als wij, dank zij u, ons plan voor de bouw van dit huis van God zouden kunnen laten slagen. U kunt verzekerd zijn van onze gebeden." Wij hebben hun 5000 euro beloofd.

Projectcode: 113-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/