Een nieuwe auto voor de missie (Mongolië)

Project
"Een nieuwe auto voor de missie" zo luidt het motto van de schilderwedstrijd, waaraan katholieke kinderen in Mongolië hebben deelgenomen. Met grote zorgvuldigheid en liefde hebben zij de auto geschilderd die dankzij de weldoeners van Kerk in Nood nu de pr
20130320Mongolia001

"Een nieuwe auto voor de missie" zo luidt het motto van de schilderwedstrijd, waaraan katholieke kinderen in Mongolië hebben deelgenomen. Met grote zorgvuldigheid en liefde hebben zij de auto geschilderd die dankzij de weldoeners van Kerk in Nood nu de priesters en zusters brengt naar plaatsen waar gelovigen leven. Er zijn maar weinig mensen die weten dat in Mongolië, waar vooral het Sjamanisme en het Lama-boeddhisme als godsdiensten verbreid zijn, ook katholieken leven. Het is maar een kleine kudde van ongeveer 600 gelovigen die leven in dit land, dat in het Zuiden aan China en in het Noorden aan Rusland grenst. Het gebied is viermaal zo groot als Duitsland maar heeft maar 3 miljoen inwoners en hoort daardoor tot de dunst bevolkte landen ter wereld. Katholieken maken slechts 0,02 % van de bevolking uit.
Enkele jaren geleden kwamen Italiaanse Consolata-Paters in Mongolië aan om daar de mensen te helpen, de gelovigen zielzorg te verstrekken en een nieuwe missie op te bouwen. Allereerst moesten ze in de hoofdstad Ulaanbaatar de moeilijke Mongoolse taal leren en zich voorbereiden op hun dienstwerk in dit land. Sinds 2006 zijn zij werkzaam in de provincie Uvurkhangai in Centraal-Mongolië. Van de hoofdstad tot in de stad Arvaiheer, waar zij zich hebben gevestigd, is de afstand 430 km. over een smalle, gedeeltelijk niet geasfalteerde weg. De andere plaatsen kun je alleen maar bereiken over modderige, hobbelige, niet-geasfalteerde wegen.
Het spreekt van zelf dat onder zulke omstandigheden een betrouwbaar voertuig niet alleen onontbeerlijk is voor het werk, maar ook voor het overleven van uiterst groot belang is. De paters en zusters missionarissen van de Consolata-Orde hebben lange tijd een gebruikte Landrover gebruikt, maar die was niet meer opgewassen tegen de toestand van de wegen, en zorgde steeds vaker voor problemen. Pater Giorgio schreef daarom naar Kerk in Nood: "Als we niet snel een auto kopen, krijgen we in onze missie in dit landelijke gebied grote problemen, om maar te zwijgen van het risico dat het geïsoleerd leven, zonder terreinwagen, met zich mee brengt, vooral bij medische noodgevallen. Omdat het zo belangrijk is voor ons evangelisatiewerk, hopen we, dat u positief op ons verzoek zult reageren." Deze woorden hebben bij onze weldoeners een snaar geraakt, en dus hebben zij 20.000 euro voor een terreinwagen geschonken. Pater Giorgio en zijn gelovigen danken u van harte!
Dit afgeronde project is een voorbeeld van ons werk. Als u een soortgelijk project wilt ondersteunen, kunt u de volgende projectcode opgeven: 350-04-29