Een kerk ter herinnering aan de slachtoffers van geweld (Columbia)

Project
Sinds tientallen jaren bevindt Columbia zich in een voortdurende crisis: steeds opnieuw breken er hevige gevechten uit tussen de politie, het leger, de drugskartels en de guerillabeweging. De gevolgen zijn dramatisch: corruptie, een hoog inflatiepercentag
ACN-20150115Colobia18415


Sinds tientallen jaren bevindt Columbia zich in een voortdurende crisis: steeds opnieuw breken er hevige gevechten uit tussen de politie, het leger, de drugskartels en de guerillabeweging. De gevolgen zijn dramatisch: corruptie, een hoog inflatiepercentage, duizenden vluchtelingen in eigen land. Bijna elke Columbiaan of ten minste een van zijn familieleden heeft ooit met geweld te maken gehad. Ontelbare mensen zijn er gemarteld, vermoord of ontvoerd, tienduizenden zijn nog altijd vermist.

heling, verzoening vredestichting
In de in 2013 gestichte parochie van Medellin del Ariari in het bisdom Granada komt nu een kerk te staan, waar op bijzondere wijze de sinds 1980 vermoorde slachtoffers worden herdacht. Het moet een plaats worden ter nagedachtenis, maar ook ter heling, verzoening en vredestichting. De nabestaanden van de slachtoffers zullen op bijzondere wijze geestelijk en psychologisch worden begeleid. Centraal komt de eerbied en bescherming voor het leven te staan, die in het verleden zo met voeten getreden zijn. Alleen al 700 gezinnen werden tussen 2002 en 2006 uit het gebied waar de huidige parochie staat, verdreven. Ongeveer 40% van hen is ondertussen teruggekeerd.

Fundament voor een betere toekomst
De sociale coherentie en het vertrouwen in het leven moeten weer worden opgebouwd en er moet een fundament worden gelegd voor een betere toekomst. De drie paters Clarentijnen die hier werkzaam zijn, zetten zich met al hun kracht ervoor in, dat deze nieuwe parochie een plaats wordt, waar het leven van de mensen een stevig fundament krijgt en wordt beschermd. Kerk in Nood draagt met 30.000 euro bij aan de bouw van deze kerk.

Projectcode: 214-01-19

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/